Megmondom a tutit

2010.02.28. 15:43

Figyi!

"Schrödinger macskája tehát élet és halál kvantummechanikai szuperpozíciójában lebeg, mivel sorsa összefonódott egy potenciálisan macskagyilkos α-részecskéével.["

 

Wikipedia, persze.

Na most ez alapján egy egész kurva életfilozófiát lehet kialakítani. Kirúgtak a munkahelyedről? Nem, te pusztán az employed/unemployed kvantummechanikai szuperpozícíojában vagy. Kidobott a csajod? Lásd a fentit, mutatis mutandis. Amikor megszületsz (más felfogások szerint:amikor megfogansz, nekem ez a szimpibb) AZONNAL kvantummechanikai szuperpozícióba kerülsz; csak a radioaktív izotóp és a méregfiola helyét átveszi egy sokkal több változóval rendelkező egyenlet: a kurva világ. Szóval én nagyon örülök, hogy Schrödinger, Bohr és Einstein ezen ilyen jól elvitatkozott; de ez szimplán intellektuális játék, szo azért ne tegyünk úgy, mintha ez meg tudná változtatni a világot.

ja, elfelejtettem a linket:

hu.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger_macsk%C3%A1ja

A bejegyzés trackback címe:

https://bebaszott.blog.hu/api/trackback/id/tr421797234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása